nedeľa 18. augusta 2019

Pasta al Pomodoro

Pasta al Pomodoro je úplne základný a rýchly recept, ktorý si môžete dopriať každý deň a neobjete sa ho. Zvolil som toto originálne pomenovanie, lebo "Paradajková cestovina" neznie práve lákavo. Tento recept potvrdzuje, že v jednoduchosti je krása.


Pre 2 osoby potrebujeme:

  • 200 g cestovín
  • 1 strúčik cesnaku
  • 300 g paradajok alebo 1/2 plechovky lúpaných paradajok
  • olivový olej - asi 3 lyžice
  • soľ
  • korenie
  • parmezán (približne 20 g)
  • čerstvú bazalku

Postup:

Cestovinu dáme variť do osolenej vody. Na strednom plameni jemne orestujeme na olivovom oleji nasekaný strúčik cesnaku. Pozor aby sa nespálil, ale jemne zhnednúť môže. Cesnak prelejeme lúpanými paradajkami a omáčku necháme jemne bublať. 

Keď je cestovina ešte tvrdá (aspoň o 2 minúty kratšie variť ako na obale), zlejeme ju, pričom si trochu vody v ktorej sa cestoviny varili odložíme. Cestoviny okamžite vhodíme do paradajkovej omáčky, vypneme plyn a dobre premiešame. Pridáme soľ a korenie podľa potreby. Na záver pridáme natrhanú čerstvú bazalku. Kto má rád, môže pridať aj hrudku masla a trošku strúhaného parmezánu. V prípade že máme omáčku veľmi hustú, pridáme ešte trochu vody v ktorej sa varila cestovina.

Podávame okamžite.

Na záver, určite si pozrite video, ktoré sme pre vás natočili. Ako vždy, ak sa vám video páčilo, prosím dajte nám like a/alebo Subscribe na Youtube. Veľmi nám to pomôže!




2 komentáre: