nedeľa, 17. novembra 2013

Tiramisu


Možno si hovoríte - ďalší recept na Tiramisu? Verte mi že tento recept však funguje najlepšie. Tento fantastický dezert už na Slovensku celkom zdomácnel a veľmi pravdepodobne ste si ho už doma pripravili. Dajte  však šancu aj tejto verzii.

Variant je veľa. Niekto rád používa v kréme aj bielka, iní radi používajú piškóty savoiardi. Ja sem dám recept ktorý chutí najviac mne. Mimochodom najviac sa mi osvedčilo Mascarpone vlastnej značky obchodného reťazca Tesco a Tiramisu mi vždy ostane pekne tuhé.

Potrebujeme:
  • 500g mascarpone
  • 4 žĺtka
  • 200g práškového cukru
  • lyžica Amaretta alebo čajová lyžička mandľového extraktu Dr. Oetker (olejová)
  • 240g piškót podľa vlastného výberu (ja preferujem naše a nie savoiardi a nehanbím sa za to!)
  • 3 x doubleshot espressa alebo pohár veľmi silnej kávy
  • kakao na posypanie

Postup:

Pripravíme si kávu a necháme ju vychladnúť. Na krém vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny. Pridáme Amaretto a mascarpone a dobre premiešame metličkou.

Ak máme radi chuť Amaretta, môžeme ho pridať aj do kávy. Piškóty namáčame do kávy a vytvoríme z nich súvislú vrstvu, nanesieme krém. Proces opakujeme minimálne raz, aby sme mali minimálne dve piškótové vrstvy. Necháme v chladničke zakryté minimálne 8 hodín a podávame čerstvo posypané kakaom.

Tiramisu nehlceme, ale vychutnávame, lebo sa zadrhneme kakaom.

4 komentáre:

  1. parada;) idem ho dnes vyskysat a casom sa chystam i na dalsie uzasne receptiky od Vas;) nadherne fotky ocenujem!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bol uzasnyy!!! Vsetkym chutil, dokonca padlo aj tvrdenie, ze lepsi nejedli ani v Taliansku;)) mnamka. Dakujem za receptik

      Odstrániť
    2. Tak to som velmi rad. Dakujem za odozvu!

      Odstrániť